TASHQI MIGRATSIYA VA YALPI ICHKI MAHSULOT BOG`LIQLIGINING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Roziqova Sunbula Sevdiyor qizi; Shakhlo Davirova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:  Bugungi globallashuv davrida iqtisodiy o`sishni barqarorlashtirish uchun barcha optimal va samarali usullardan keng foydalanilmoqda.Migratsiya ham ana shunday iqtisodiy o`sishni ta`minlovchi muhim omillardan biri hisoblanadi.Migratsiya  mamlakatlarning YaIMiga bir nechta omillarga bo`gliq holda ta`sir qiladi va ijobiy hamda salbiy holatlarni o`z ichiga oladi.Migaratsiya ba`zi mamlakatlarda daromadning asosiy manbayi sifatida qaralsa , ayrim davlatlar esa migratsiyani iqtisodiyotni orqaga tortuvchi omil sifatida ko`rishadi.Ushbu  jarayonining iqtisodiyotga ayniqsa YaIM ga ta`sirini ko`plab iqtisodchi olimlar uzoq yillardan buyon tadqiq qilib turlicha fikrlar bildirishmoqda.