AXBOROT TIZIMLARI. FUNKSIONAL VA FUNKSIONAL BO‘LMAGAN TALABLAR - Qo‘ziboyeva Ruhshona; Suyarov Akram (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:         Ushbu maqolada axborot tizimlarida talablarni to‘g‘ri aniqlash va tasniflash muhimligi yoritiladi. Ayniqsa, funksional va funksional bo‘lmagan talablar tushunchalari, ularning axborot tizimi samaradorligiga ta’siri va ishlab chiqishdagi roli keng tahlil qilinadi. Maqolada har ikki turdagi talablar misollar asosida ochib beriladi, ularni aniqlashdagi muammolar va amaliy tavsiyalar keltiriladi. Xulosa sifatida, talablarni to‘g‘ri aniqlash axborot tizimining sifatli va ishonchli ishlashi uchun muhim omil ekani isbotlanadi.