DINIY TASHKILOTLARNING ZAMONAVIY ME’YORLARGA MOSLASHUVINING AHAMIYATI - Boymirzayeva Xurshida Sobirovna; Turaxonova Malika Muzaffar qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ishda diniy tashkilotlarning zamonaviy jamiyatdagi o‘rni va ularning hozirgi davr me’yorlariga moslashuvi masalalari yoritilgan. Globalizatsiya, axborot texnologiyalari taraqqiyoti hamda ijtimoiy-huquqiy islohotlar diniy tashkilotlardan zamonaviy talablarga javob bera oladigan faoliyat yuritishni talab qilmoqda. Tadqiqotda diniy tashkilotlarning ijtimoiy barqarorlikni ta’minlash, ma’naviy-ma’rifiy tarbiya berish va diniy bag‘rikenglikni rivojlantirishdagi roli ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ularning huquqiy me’yorlarga rioya qilgan holda faoliyat yuritishi, zamonaviy boshqaruv tamoyillarini joriy etishi va yoshlar bilan samarali ishlash mexanizmlarining ahamiyati tahlil qilinadi. Xulosa o‘rnida esa diniy tashkilotlar va zamonaviy jamiyat o‘rtasidagi uyg‘unlikni ta’minlash yo‘llari taklif etiladi.