ICHKI ISHLAR XIZMATI PROFILAKTIKA INSPEKTORLARINING HUQUQIY VA AMALIY VAZIFALARI - Otajon Eshmuratov (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:Ichki ishlar xizmati profilaktika inspektorlarining huquqiy va amaliy vazifalari mamlakatdagi jinoyatchilikni kamaytirish va fuqarolarning xavfsizligini ta'minlashda muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada profilaktika inspektorlarining huquqiy asoslari, amaliy faoliyatining asosiy yo‘nalishlari, ularning jinoyatchilikni oldini olishdagi roli va samaradorligi tahlil etiladi. Shuningdek, ichki ishlar xizmati profilaktika inspektorlarining jamoatchilik bilan hamkorligi va jinoyatchilikni oldini olishdagi muhim chora-tadbirlari haqida so‘z yuritiladi. Maqola so‘ngida bu tizimning samarali ishlashi uchun takliflar va istiqboldagi vazifalar ko‘rsatiladi.