MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA ESTETIK TARBIYALASHDA ESTETIK TARBIYANING O’RNI VA AHAMIYATI - Ruziyeva Orzigul Ilyosovna; Jalilova Asilabonu (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annatatsiya: Ushbu maqolada Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida estetik tarbiyaning mazmun mohiyati ochi berilgan.Musiqa san’ati shunday san’at turi ekanligi, u insonlarni kechinmalari, emotsional hissiyotlari orqali birlashtirishini anglatadi. Ular orasidagi aloqa vositasiga aylanadi. Bir kompozitor tomonidan yaratilgan musiqa boshqa insonlar qalbida turli-tuman kechinmalar uyg‘otishining o‘zini bir mo‘jiza deb, atash mumkinligi aytib o’tilgan.