TO‘LIQ TISHSIZLIKDA PLASTINKALI PROTEZLARNING INNOVATSION BAZASINI SHAKLLANTIRISH: BIOMATERIALLAR VA TEXNOLOGIYALAR TAHLILI - Xabilov N.L.; Sharipov S.S.; Asatullaev N.S.; Muxiddinova F.G’.; Mirxoshimova M.F.; Nabiev K. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada to‘liq tishsizlikda qo‘llaniladigan plastinkali protezlarning innovatsion bazasi, zamonaviy biomateriallar va ishlab chiqarish texnologiyalarining tahlili keltirilgan. Akril, termoplast, nano-kompozitlar va CAD/CAM materiallari asosida ishlab chiqilayotgan zamonaviy protez bazalari strukturaviy mustahkamlik, bioaktivlik, estetik ko‘rsatkichlar va moslashuv darajasi nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada raqamli texnologiyalar – 3D-skanning, frezalash, 3D-printing va biomekanik modellashtirish imkoniyatlari ham chuqur yoritilgan.