OLIY TA’LIM MUASSASALARI TALABA-QIZLARINING SPORT O‘YINLARI (GANDOL, BADMINTON) YORDAMIDA KOORDINATSION QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Xasonova Sh.R. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu tadqiqot oliy ta’lim muassasalari talaba-qizlarining jismoniy tarbiya jarayonida gandbol va badminton sport o‘yinlari orqali koordinatsion qobiliyatlarini rivojlantirish masalasini o‘rganadi. Koordinatsion qobiliyatlar talabalarning umumiy jismoniy tayyorgarligida muhim ahamiyatga ega bo‘lib, ularning chaqqonligi, muvozanati va harakatni boshqarish qobiliyatiga ta’sir qiladi. Tadqiqot ushbu qobiliyatlarni rivojlantirishga qaratilgan samarali metodikani ishlab chiqishni maqsad qilgan bo‘lib, u ilmiy tahlil, pedagogik tajribalar va zamonaviy texnologik yondashuvlar bilan mustahkamlangan.