SOCIAL AND CULTURAL INFLUENCES ON STYLISTIC REPRESENTATION - Sharifova Diyora (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: stilistik tasvir, asosan, adabiyot va san'atda muayyan obrazlar va hissiyotlarni ifodalashda qo'llaniladigan usul sifatida qaraladi. Ijtimoiy kontekst, shuningdek, madaniy an'analar va qadriyatlar stilistik tasvirlarning shakllanishiga va rivojlanishiga bevosita ta'sir ko'rsatadi. Ijtimoiy ta'sirlar, masalan, jamiyatdagi ijtimoiy qatlamlar, urf-odatlar, va muammolar stilistik tasvirning mazmunini boyitadi. Shuningdek, madaniy ta'sirlar, jumladan, tarixiy voqealar, milliy qadriyatlar va san'at yo'nalishlari, stilistik elementlarning tanlanishida va ishlatilishida muhim rol o'ynaydi.