O‘ZBEKISTON SUG‘URTA BOZORINI RIVOJLANTIRISHDA JAHON TAJRIBASINI HISOBGA OLISHNING STRATEGIK JIHATLARI - Yuldasheva Dilorom Dadajonovna; Ashuraliyev Jasurbek Azamatjon o’g’li; G’oziyev M. (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston sug‘urta bozorining rivojlanish tendensiyalari, mavjud muammolar va ularni hal etishda jahon tajribasini hisobga olishning dolzarbligi yoritilgan. Shuningdek, ilg‘or xorijiy tajribalarni (AQSh, Germaniya, Yaponiya , Hindiston tajribasi) o‘rganish asosida O‘zbekiston sug‘urta tizimini strategik rivojlantirish yo‘nalishlari taklif etiladi.