TAURIN: ORGANIZM UCHUN MUHIM AMINOKISLOTA - Komilov Zafarbek Mirzaolimovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada taurin moddasining biologik ahamiyati, inson organizmidagi roli va salomatlik uchun foydalari keng yoritilgan. Taurinning yurak, asab tizimi, ko‘z salomatligi, mushaklar, va metabolik jarayonlardagi funksiyalari ilmiy asosda bayon qilinadi. Shuningdek, uning yetishmovchiligi qanday alomatlar bilan namoyon bo‘lishi, qaysi oziq-ovqat mahsulotlari orqali ta'minlanishi, sportchilar va yurak xastalari bilan og‘riganlar uchun foydalari haqida aniq ma'lumotlar berilgan. Maqola O‘zbekiston aholisi iste’mol odatlari bilan bog‘liq statistik ma’lumotlar bilan boyitilgan bo‘lib, sog‘lom ovqatlanish va taurin balansi haqida tushunchani kengaytiradi.