YONG’INGA QARSHI SUV TA’MINOTI OB’YEKTLARDA YONG’IN XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH VOSITASI SIFATIDA - Sabirova Shoista Mirayupovna; Usmonov Muslimbek Otabek o'g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: hozirgi vaqtda yong’inga qarshi suv ta’minoti ishlab chiqarish ob’yektlarida yong’inlarga qarshi kurashda muhim rol o‘ynaydi. Aynan suv yong’inga qarshi eng samarali va arzon vositalardan biridir. Yong’inga qarshi suv ta’minotining roli va ahamiyatini baholash qiyin, chunki u yong’in sodir bo‘lgan joyga suv etkazib berish orqali yong’inni tez va samarali ravishda bartaraf etishga qodir. Maqolada yong’inga qarshi suv ta’minoti xususiyatlari keltirilgan, yong’inga qarshi suv ta’minoti tizimining asosiy elementlari tahlil qilingan, ichki va tashqi yong’inga qarshi suv ta’minoti xususiyatlari baholangan.