JINOYATCHILIKKA QARSHI KURASHISHDA O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI VA INTERPOLNING XALQARO HAMKORLIGI - Yahyoyev Javohir Bahodir o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi va Xalqaro Jinoyat Politsiyasi Tashkiloti (Interpol)ning jinoyatchilikka qarshi kurashishdagi xalqaro hamkorligi tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi va Interpol o‘rtasidagi hamkorlikning rivojlanishi, shu jumladan axborot almashish, qo‘shma operatsiyalar o‘tkazish va jinoyatchilarni qo‘lga olish borasidagi o‘zaro harakatlar ko‘rib chiqiladi. Bunga qo‘shimcha ravishda, O‘zbekistonning kiberjinoyatchilik, terrorizm, odam savdosi, va giyohvand moddalar savdosiga qarshi kurashishdagi xalqaro hamkorlikni rivojlantirishdagi roliga e’tibor qaratiladi. Ishda Interpolning milliy markaziy byurosi (MMB) va uning O‘zbekistondagi faoliyati, hamkorlikning samaradorligini oshirish maqsadida amalga oshirilgan amaliyotlar, o‘quv dasturlari va texnik yordam ko‘rsatish kabi masalalar hamda muammolar tahlil etiladi.