IBN SINONING MANTIQ ILMI RIVOJIGA QO‘SHGAN HISSASI VA MANTIQQA OID ASARLARI - Haqberdiyeva Vazira Jamshed qizi; L.R.Usmonova (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:Abu Ali ibn Sino, o‘zining keng qamrovli ilmiy faoliyati davomida mantiq ilmiga ham katta hissa qo‘shgan. Uning mantiqiy fikrlari va asarlari, o‘rta asrlar Islom falsafasi va Yevropa tafakkurida muhim rol o‘ynagan. Ibn Sino mantiqni falsafa va  ilmiy  tadqiqotlarning  asosiy  vositasi  sifatida  ko‘rgan  va  bu  sohada  o‘zining nazariyalarini ishlab chiqqan. Ibn Sinoning mantiq ilmiga qo‘shgan hissasi uning keng qamrovli  bilimlari  va  chuqur  tahlil  qobiliyati  bilan  bog‘liq.  Uning  asarlari  nafaqat mantiqni,  balki  ilm-fanning  boshqa  sohalarini  ham  rivojlantirishda  muhim  rol o‘ynagan.