BANKLARNING MOLIYAVIY BARQARORLIGINI OSHIRISHDA AHOLI MABLAG‘LARINI JALB ETISH IMKONIYATINI KUCHAYTIRISH - Otaxonov Azizbek Saydullo o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada banklarning moliyaviy barqarorligini ta'minlashda aholi mablag‘larini jalb etish imkoniyatlarini kengaytirish masalalari tahlil qilingan. Aholi omonatlari banklar uchun uzoq muddatli va barqaror moliyaviy manba bo‘lib xizmat qilishi, bank resurs bazasini mustahkamlashi va kreditlash faoliyatini faollashtirishda muhim omil bo‘lishi ta’kidlangan. Shuningdek, O‘zbekiston va xorijiy mamlakatlar tajribasi asosida omonatchilik siyosatini takomillashtirish yo‘nalishlari, aholining moliyaviy savodxonligini oshirish va raqamli xizmatlarni rivojlantirish orqali bank tizimiga bo‘lgan ishonchni kuchaytirish zarurligi asoslab berilgan.