INTEGRATSIYA DARSLARINI TASHKILLASHTIRISH USLUBLARI - Nazirova Muhlisaxon Omonali qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu maqolada fanlararo integratsiya tushunchasi va uning taʼlim jarayonidagi ahamiyati ilmiy-nazariy asoslar orqali yoritiladi. Integratsiyalashgan yondashuvlar o‘quvchilarda chuqur bilim, tanqidiy fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal qilish va turli fanlar o‘rtasidagi bog‘liqlikni tushunish ko‘nikmalarini shakllantirishga xizmat qiladi. CLIL, STEAM va PBL kabi zamonaviy pedagogik texnologiyalarning integratsiyadagi o‘rni va ularning samaradorligi empirik manbalar asosida tahlil etiladi. Mazkur yondashuvlarning o‘quvchilar bilim sifati va amaliy kompetensiyalariga taʼsiri haqida xulosalar beriladi.