MUROBAHA SAVDOSI: MOHIYATI, TARIXI VA ZAMONAVIY AHAMIYATI - Tillayev Muhammadali (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada murobaha savdosining mohiyati, tarixiy shakllanishi va zamonaviy moliya tizimidagi o‘rni yoritilgan. Islom iqtisodiy tamoyillariga asoslangan ushbu savdo shakli orqali ribosiz moliyaviy operatsiyalar amalga oshiriladi. Murobaha bitimlarining shariatga muvofiq bo‘lishi uchun qo‘yilgan asosiy talablar va ularning amaliyotdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada murobahaning islom banklarida qanday qo‘llanilishi va kelajakdagi istiqbollari haqida fikr yuritiladi.