AKSIYADORLIK JAMIYATLARIDA INNOVATSION FAOLIYATNI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Qosimova Zilola Arifjanovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatlarining innovatsion faoliyatini takomillashtirish masalalari chuqur tahlil qilinadi. Avvalo, innovatsion faoliyatning mohiyati va uning aksiyadorlik jamiyatlari rivojlanishidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, innovatsion jarayonga ta’sir qiluvchi ichki va tashqi omillar – boshqaruv tizimi, moliyaviy resurslar, kadrlar salohiyati, davlat siyosati, bozor raqobati kabi omillar alohida ko‘rib chiqilgan. Maqolada O‘zbekiston misolida aksiyadorlik jamiyatlarining innovatsion faoliyatdagi amaliy holati tahlil qilinib, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan. Xususan, ilg‘or texnologiyalarni joriy etish, kadrlar salohiyatini oshirish va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlovchi mexanizmlarni kuchaytirish maqolaning asosiy takliflari sifatida ilgari suriladi.