BOSHLANG‘ICH SINFLARDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH - Yo'ldosheva Odinaxon Tajibayevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Boshlang‘ich sinflarda interfaol metodlardan foydalanish ta’lim jarayonini yanada samarali va qiziqarli qilishda asosiy vositalardan biri hisoblanadi. Hozirgi kunda ta’lim tizimida o‘quvchilarning faolligini oshirish, ularni mustaqil fikrlashga, ijodkorlikka undash uchun interfaol metodlar keng qo‘llanilmoqda. Bu metodlar o‘quvchilarning o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini kuchaytiradi, bilimlarni chuqurroq egallashga yordam beradi va ta’lim jarayonini yanada qiziqarli qiladi. Interfaol metodlar o‘quvchilarni faqat passiv qabul qiluvchilar sifatida emas, balki faol ishtirokchilar sifatida ko‘radi. Bu metodlar orqali o‘quvchilar o‘z fikrlarini erkin ifoda etish, guruhda hamkorlik qilish, muammolarni hal etish kabi ko‘nikmalarni rivojlantiradilar. Boshlang‘ich sinflarda interfaol metodlardan foydalanish o‘quvchilarning nutq madaniyatini oshirish, muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish, ijtimoiy va emotsional rivojlanishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.