LAZERLI PAYVANDLASHNI AVTOMOBILSOZLIKDA QO’LLANILISH TAHLILI - Ergashev Bobur G’ofurjon o’g’li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Yurtimizda hozirgi kunda rivojlanish juda jadal darajada o’smoqda. Shu jumladan Uz Avto sanoatda ham juda katta o’zgarishlar olib borilmoqda .Avtomobil ishlab chiqarishda zamonaviy texnika va payvandlash apparatlari olib kelinib ulardan samarali foydalanilmoqda .Avtomobillarni tom qismini hamda avtomobilni boshqa nozik qismlarini payvandlashda lazer payvandlash apparatidan foydalanilmoqda .Lazer payvandlash yordamida payvandlash jarayoni tez va sifatli olib boriladi. Lazer payvandlashusuli hozirgi kunda rivojlanib borayotgan payvandlash texnologiyasi hisoblanadi.