UMUMTAʼLIM MAKTABLARDA BIOLOGIYA VA MATEMATIKA FANLARIDAN INTEGRATSIYA DARSLARINI TASHKIL ETISHNING ILMIY-NAZARIY ASOSLARI - Abduhamidova Onaxon Ilhomjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya  Mazkur  maqolada  umumtaʼlim  maktablarida  biologiya  va matematika fanlarini integratsiyalashgan holda o‘qitishning ilmiy, metodik va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Integratsiyalashgan yondashuv o‘quvchilarda fanlararo fikrlash, analitik  va  statistik  tafakkurni  shakllantirishga  xizmat  qiladi.  Dars  namunalarida matematik  modellardan  foydalangan  holda  biologik  jarayonlarni  chuqurroq  anglash imkoniyati  ko‘rsatilgan.  Tadqiqot  natijalari  dars  samaradorligini  oshirish, o‘quvchilarda  amaliy  ko‘nikmalarni  rivojlantirishda  integratsiyalashgan yondashuvning muhimligini asoslab beradi.