UMUMTA`LIM MAKTABLARIDA BIOLOGIYA VA MATEMATIKA FANLARIDAN INTEGRATSIYALASHGAN DARSLARNI TASHKIL ETISHNING ASOSIY YONDASHUVI - Kamalova Zulayho Abdurahimovna; Esanbayeva Zulxumor Turdiali qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  umumta`lim  maktablarida  biologiya  va matematika  fanlarini  integratsiyalashgan  tarzda  o`qitishning  metodik  asoslari, afzalliklari  va  amaliy  yondashuvlari  tahlil  qilinadi.  Fanlararo  integratsiya o`quvchilarning  bilimlarini  chuqurlashtirish,  amaliy  ko`nikmalarini  rivojlantirish  va dunyoqarashini  kengaytirishda  samarali  vosita  sifatida  ko`riladi.  Maqolada integratsiyalashgan  darslarni  tashkil  etishda  o`qituvchilar  hamkorligi,  zamonaviy texnologiyalardan  foydalanish  va  metodik  qo`llanma  ishlab  chiqish  zarurligi ta`kidlanadi.