AHOLI TURMUSH DARAJASINI OSHIRISH MASALALARI - Karimov Kamoliddin (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola aholining turmush darajasini oshirishning dolzarb masalalariga bagʻishlangan. Maqolada turmush darajasiga taʼsir etuvchi asosiy omillar, jumladan, iqtisodiy rivojlanish, bandlik, daromadlar, ijtimoiy himoya, taʼlim va sogʻliqni saqlash tizimining ahamiyati atroflicha tahlil qilingan. Shuningdek, aholi turmush darajasini yaxshilash boʻyicha amalga oshirilishi lozim boʻlgan davlat siyosati va strategik yoʻnalishlar, jumladan, investitsiyalarni jalb qilish, kichik va oʻrta biznesni qoʻllab-quvvatlash, innovatsiyalarni joriy etish hamda ijtimoiy xizmatlar sifatini oshirish boʻyicha takliflar berilgan. Maqolada ushbu masalalarning har tomonlama yoritilishi orqali aholi farovonligini taʼminlashga qaratilgan amaliy yechimlar koʻrsatilgan.