PANDAS KUTUBXONASI YORDAMIDA JADVAL KO'RINISHIDAGI MA'LUMOTLAR BILAN ISHLASH - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Ibragimov Shavkat Ma`mirovich; Xusanova Mohiraxon Alisher qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Python dasturlash tilidagi Pandas kutubxonasi va uning jadval ko‘rinishidagi ma‘lumotlar bilan ishlashdagi imkoniyatlariga bag‘ishlangan. Maqolada Pandasning asosiy xususiyatlari, ma‘lumotlarni import/eksport qilish, tozalash, guruhlash va tahlil qilish kabi funksiyalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, amaliy misollar orqali kutubxonaning qo‘llanilishi va afzalliklari tahlil qilinadi. Pandas ma‘lumotlar tahlilchilari uchun muhim vosita sifatida ta’kidlanadi.