YENGIL SANOAT KORXONALARI RIVOJLANISHIDA KADRLAR SALOHIYATINING AHAMIYATI - Muxtorov Yahyobek Muhiddin o‘g‘li (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola yengil sanoat korxonalarining barqaror rivojlanishida kadrlarning salohiyatining muhimligini tahlil qiladi. Maqolada kadrlar salohiyatini shakllantiruvchi asosiy omillar, jumladan, taʼlim darajasi, malaka, tajriba, kreativlik va moslashuvchanlik kabi jihatlar koʻrib chiqilgan. Shuningdek, yengil sanoatdagi zamonaviy tendensiyalar, jumladan, raqamlashtirish, innovatsiyalar va texnologik yangilanishlar sharoitida kadrlar salohiyatini oshirishning dolzarbligi asoslab berilgan. Maqolada kadrlarni tayyorlash, qayta tayyorlash va ularning malakasini oshirish tizimlarini takomillashtirish boʻyicha tavsiyalar ilgari surilgan boʻlib, bu korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish va iqtisodiy oʻsishni taʼminlashda muhim rol oʻynaydi.