XALQARO INSON HUQUQLARI STANDARTLARI VA OʻZBEKISTONNING INTEGRATSIYAVIY HARAKATLARI - Farangiz Payzullayeva Dilshod qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro inson huquqlari standartlarining mazmun-mohiyati, ularning huquqiy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Ayniqsa, BMT, Yevropa Ittifoqi, YeXHT va boshqa xalqaro tashkilotlar tomonidan qabul qilingan asosiy hujjatlar asosida fuqarolarning shaxsiy, siyosiy, iqtisodiy va madaniy huquqlarining kafolatlanishiga alohida e’tibor qaratiladi. Shu bilan birga, O‘zbekiston Respublikasining so‘nggi yillardagi xalqaro maydondagi integratsiyaviy harakatlari, inson huquqlari sohasidagi islohotlari, konstitutsiyaviy o‘zgarishlar va xalqaro tashkilotlar bilan hamkorlikda amalga oshirilayotgan dasturlar tahlil qilinadi. Maqola O‘zbekistonning global huquqiy maydonga faol integratsiyalashuvi jarayonidagi strategik qadamlari va xalqaro hamjamiyat bilan o‘zaro hamkorlik istiqbollariga e’tibor qaratadi.