TURIZM DESTINATSIYALARINI BOSHQARISH: ENG YAXSHI AMALIYOTLAR - Radjapova Nasiba Maxmudjonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotation: Ushbu maqolada turizm destinatsiyalarini boshqarishning nazariy asoslari, xalqaro tajribadagi ilg‘or amaliyotlar va ularning O‘zbekiston sharoitida qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Destinatsiyani samarali boshqarish uchun muhim bo‘lgan omillar — DMO (Destinatsiyani boshqarish tashkiloti) faoliyati, manfaatdor tomonlar bilan hamkorlik, raqamli texnologiyalar integratsiyasi va barqarorlik tamoyillari o‘rganiladi. Xalqaro misollar asosida ishlab chiqilgan boshqaruv modellaridan ilhomlanib, O‘zbekistonda turizm salohiyatini to‘liq ro‘yobga chiqarish uchun amaliy tavsiyalar beriladi.