БАНГИХОНА ТАШКИЛ ЭТИШ ЖИНОЯТИ ВА УНГА ҚАРШИ КУРАШИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ: ИЛМИЙ ЁНДАШУВ - Мухаматов Бобирмирзо Фарходович (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация :Мазкур мақолада гиёҳвандлик воситаларини тарқатиш ва уларни истеъмол қилиш учун махсус жой “бангихона” ташкил этиш жиноятининг ҳуқуқий асослари ўрганилган. Миллий ва халқаро ҳуқуқий ҳужжатлар таҳлил қилинган ҳолда, ушбу жиноятнинг ҳуқуқий табиати, жамият учун хавфли жиҳатлари ва унга қарши курашишдаги амалиётдаги муаммолар ёритилган. Шунингдек, қатор илмий тадқиқотларда билдирилган фикрлар орқали ҳуқуқий ёндашувларни мустаҳкамлашга доир таклиф ва тавсиялар ишлаб чиқилган.