O’SMIRLARDA DELINKVENT XULQ SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Ilyosjonov Shahboz Ilyosjon o’g’li; Usmonova Nargiza Rahimjonovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o’smirlikda delikvinit xulq atvorning shakillanishining psixologik xususiyatlari.O'smirlar o'rtasida delinkvent va deviant xulq-atvorning shakllanish jarayonlari, sifat xususiyatlari, biologik hamda ijtimoiy ijtimoiyi chuqur tahlil tuzilishi. Yoshlar tarbiyasi, huquqbuzarliklarning oldini olish, ta'lim-tarbiya olishning o'z profilaktika vositalarining ahamiyati e'tiborda turganholatlar haqida yozilgan.