O‘QUVCHILARDA QADRIYAT YO‘NALGANLIGINING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Xaydarova Mohinur Yorqinjon qizi; Asilova Sanobar Xatamboyevna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada maktab o‘quvchilarida qadriyat yo‘nalganligining psixologik jihatlari tahlil etilib, qadriyatlarni yo‘nalganligida ota-ona va pedagogning va maktab psixologining o‘rni haqida fikr bildirilgan, shuningdek qadriyatlar yo‘nalganlgini  rivojlantirishdagi mavjud kamchilik va muammolar tahlil qilingan. Buhungi kunda maktablarda o‘quvchilarida qadriyatlarni  rivojlanishida zarur bo‘lgan samarali psixologik, pedagogik texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlari, bu borada amalga oshirilayotgan ishlarning yutuq va kamchiliklari haqida fikrlar  ham keltirib o‘tilgan. Ota-onalar va pedagoglarning o‘quvchilarda qadriyatlar yo‘nalganligini rivojlantirish bo‘yicha olib borayotgan  ishlari ochib berilgan.