AUTIZM SPEKTRIDAGI BOLALAR BILAN LOGOPEDIK ISH: EMPATIYA, SABR VA YONDASHUV SAN'ATI - Bahodirova Marziya Xurshid qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada autizm spektri buzilishiga ega bo'lgan bolalar bilan olib boriladigan logopedik ishlarning mazmuni, maqsadi va muhim tamoyillari yoritilgan. Asosiy e'tibor autizmli bolalarning nutq va muloqotdagi o'ziga xos ehtiyojlariga qaratiladi hamda logoped ishining faqat nazariy emas, balki insoniy fazilatlar - empatiya, sabr va individual yondashuv bilan boyitilishi zarurligi ta'kidlanadi. Maqolada amaliy misollar, samarali metodlar (vizual vositalar, ijtimoiy hikoyalar, PECS kartalari) keltirilib, ota-onalar bilan hamkorlikda ishlashning ahamiyati ham tahlil qilinadi. Xulosa sifatida, logopedik jarayonda bolaning ichki dunyosini tushunish va unga mos yondashuvni tanlash muhim ekani qayd etiladi.