BAXSHICHILIK SAN'ATINING TARIXI VA UNING RIVOJLANISHI - Naurizbaeva Xanzada Oralbay Qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada baxshichilik san’atining kelib chiqishi, shakllanish bosqichlari va tarixiy taraqqiyoti haqida fikr yuritiladi. Baxshichilik xalq og‘zaki ijodining muhim turlaridan biri bo‘lib, asrlar davomida o‘zbek va boshqa turkiy xalqlar madaniyatida muhim o‘rin tutgan. Maqolada qadimiy epik dostonlar, baxshichilikning ijtimoiy-ma’naviy hayotdagi roli, usta-shogird maktabi, ijro uslublari va an’analarining shakllanishi yoritilgan. Shuningdek, baxshichilik san’atining turli tarixiy davrlardagi holati