BOSHLANG'ICH SINF O'QUVCHILARINING KITOBXONLIKKA QIZIQTIRISHDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI - Yo'ldasheva Naimaxon Ubaydullo qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Kitobxonlik madaniyatini shakllantirish va yosh avlodni kitobga mehr qo‘yishga o‘rgatish bugungi ta’lim tizimining eng dolzarb vazifalaridan biridir. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilari uchun kitobxonlik nafaqat bilim olish manbai, balki dunyoqarashni kengaytirish, tafakkur va tasavvur doirasini oshirish uchun ham muhimdir. Shu bois, o‘quvchilarning kitobga bo‘lgan qiziqishini uyg‘otish va uni doimiy ravishda rivojlantirish uchun samarali usullarni qo‘llash talab etiladi. Interaktiv metodlar aynan shu jarayonda markaziy o‘rin tutadi, chunki ular o‘quvchilarning faol ishtirokini ta’minlab, o‘rganish jarayonini yanada qiziqarli va samarali qiladi.