DAVLAT QIMMATLI QOG‘OZLARI BOZORINING RIVOJLANISHI: IQTISODIY BARQARORLIK VA MOLIYAVIY BOSHQARUVDAGI RO‘LI - Murotov Bekzod Normamatovich (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аnnоtаtsiyа:  Ushbu maqolada O‘zbekiston jamiyatida davlat qimmatli qog‘ozlari (DQGQ) bozorining shakllanishi va rivojlanishi tahlil qilinadi. Xorijiy tajribaga tayangan holda, DQGQ iqtisodiy barqarorlik va moliyaviy boshqaruvdagi ro‘lini aniqlashga yo‘naltirilgan. Tadqiqot IMRaD formatida tuzilgan: kirishda masala aniqlanadi, asosiy qismda muammolar va ilmiy yechimlar taqdim etiladi, tahlil bo‘limida statistik natijalar, jadval va infografikalar bilan koʻrsatilib, xulosa va tavsiyalar beriladi.