OILAVIY ZO‘RAVONLIKNING HAR QANDAY KO‘RINISHIGA QARSHIMIZ! - Kamolova Sarvinoz O‘rol qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oilaviy zo‘ravonlik tushunchasi, uning turlari, sabablari va jamiyatda yuzaga keladigan salbiy oqibatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligida ushbu muammoga qarshi kurashish bo‘yicha olib borilayotgan chora-tadbirlar, davlat va nodavlat tashkilotlarining sa’y-harakatlari, xalqaro tajribalar bilan qiyosiy tahlillar keltirilgan. Maqola yakunida oilaviy zo‘ravonlikni oldini olishga doir taklif va tavsiyalar beriladi.