PEDAGOGIK TA'LIM TEXNOLOGIYALARI VA ZAMONAVIY USULLARI - Nizomiddinova Dilfuza Xoshimjon qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Pedagogik ta’lim texnologiyalari va zamonaviy usullar ta’lim jarayonining samaradorligini oshirishga qaratilgan innovatsion yondashuv va metodlarning majmuasidir. Ta’lim sohasida yuz berayotgan rivojlanish va o‘zgarishlar pedagogik jarayonga yangi, ilg‘or texnologiyalarni joriy etishni talab qiladi. Ushbu texnologiyalar o‘quv jarayonida o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi interaktiv, faol muloqotni ta’minlaydi, bilimlarni mustahkamlash va amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Endilikda an’anaviy usullar bilan bir qatorda, raqamli vositalar, multimedia materiallar, ta’lim platformalari keng qo‘llanilmoqda, bu esa ta’lim sifatini tubdan yaxshilashga xizmat qiladi.