ХОРАЗМШОҲЛАР ДАВЛАТИ БОШҚАРУВИ ТИЗИМИ - Қаҳрамон Усманович Умидуллаев; Чўтбоев Муҳаммад Чориевич (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада Ануштегинлар сулоласи томонидан асос солинган Хоразмшоҳлар давлати бошқарув тизими таҳлил қилинган. Хоразмшоҳлар давлатининг сиёсий-маъмурий бошқарув тизими, марказий ва ҳудудий ҳокимият органлари фаолияти ҳамда ташқи алоқалари ўрганилган. Хоразмшоҳлар давлатининг давлат бошқаруви органлари фаолияти шу соҳада илмий тадқиқотлор олиб борган миллий ва хорижий олимларнинг ишлари,  тарихий манбалар ва замонавий тадқиқотлар асосида таҳлил қилинган.