O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA SINTAKTIK NAZARIYALAR (Oʻkir Hoshimov asarlari misolida) - Karimboyeva Maftunabonu (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada oʻzbek tilshunosligidagi sintaktik nazariyalar yoritilib, ularning nazariy asoslari rivojlanish bosqichlari hamda amaliy qòllanilishi tahlili qilindi.Oʻtkir Hoshimovning asarlari asos qilib olinib ularning sintaktik jihatdan oʻrganilishi orqali til birliklarining badiiy matndagi ifoda vositalari oʻrganildi. Shuningdek, yozuvchining uslubiy xususiyatlari gap qurilishi va ularning sintaktik sutrukturalari orqali adabiy tilga qoʻshgan hissasi ochib berildi.