OʻZBEK ADABIYOTIDA MA’NAVIY QADRIYATLAR VA ETIKA: ABDULHAMID CHOʻLPONNING “KECHA VA KUNDUZ” ASARI - Karimboyeva Maftunabonu (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “Kecha va Kunduz” asarining asosiy ma’naviy va axloqiy g’oyalarini chuqur tahlil qilgan holda, Choʻlponning insoniyat, ma’naviyat, axloqiy mas’uliyat va jamiyatdagi o’zgarishlar haqidagi fikrlarini yoritishga harakat qilindi. Asar orqali ko’rib chiqilgan muammolarni, axloqiy tanlovlar va zamonaviy qadriyatlar bilan bog’lash orqali, biz bugungi kunda ham bu asarlarning qanday ahamiyat kasb etishini tushunishga intilamiz.