ELEKTROLIZDAN TURMUSHDA VA TEXNIKADA FOYDALANISH - Mirvaliyeva Zubayraxon Mirvohid qizi (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada elektrolizning mohiyati kimyoviy reaksiyani elektr energiyasi hisobiga amalga oshirishi haqida atroflicha fikr yuritilgan. Elektr toki berilganda ionlarning elektron qabul qilish yoki elektron berish hodisasi birlamchi jarayonni tashkil qiladi. Bu jarayon natijasida koʻpincha Elektrolizning dastlabki mahsulotlari hosil boʻladi. Elektroliz mahsulotlari sof holda ajralib chiqishi yoki erituvchi bilan oʻzaro kimyoviy reaksiyaga kirishishi mumkin. Ayni shu jihatdan elektrolizning turmushda va texnikada qo'llanilishini tadqiq etishni muhim deb hisobladik.