BOSH MIYA SHIKASTLANISHLARIDA REABILITATSIYA - Avazniyazova Gulandom Abdurasulovna (JOURNAL OF NEW CENTURY INNOVATIONS, 2025)
Annotatsiya: Bosh miya shikastlanishlari, asosan, turli xil jarohatlar, insultlar, yoki boshqa patologiyalar natijasida yuzaga keladigan holatlardir. Bunday shikastlanishlar insonning hayot sifatiga jiddiy ta'sir ko'rsatishi mumkin. Reabilitatsiya jarayoni esa shikastlangan insonlarga qayta tiklanish, funksiyalarni tiklash va hayot sifatini yaxshilashda muhim rol o'ynaydi.