(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bank sohasidagi kredit faoliyatining rivojlanishini, uning statistik ko‘rsatkichlarini va ularning iqtisodiyotga ta’sirini o‘rganishga qaratilgan. Ushbu tadqiqot O‘zbekiston bank tizimining kredit resurslarini taqsimlash, kredit portfellari tarkibi, mijozlarga berilayotgan kreditlar miqdori va turlari, shuningdek, banklar kredit siyosatining samaradorligi, mijozlarning kredit qobiliyati va bozorning kreditga bo‘lgan talabi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari banklar va moliya institutlari uchun strategik qarorlar qabul qilishda asos bo‘lib xizmat qiladi, shuningdek, respublika iqtisodiyotining moliyaviy barqarorligini oshirishga yordam beradi.