(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tayyor oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarishda konservantlarning ahamiyati va zararlari haqida keng qamrovli maqola yozish, ushbu mavzuning murakkabligi va ahamiyatini hisobga olgan holda, juda muhimdir. Oziqovqat sanoati, insonlarning kundalik hayotida muhim rol o’ynaydi, shuning uchun uning sifatini ta’minlash, xavfsizligini nazorat qilish va iste’molchilarni zararlardan himoya qilish juda zarur. Konservantlar, oziq-ovqat mahsulotlarining saqlanish muddatini uzaytirish, sifatini saqlash va iste’molchilar uchun xavfsizligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.