(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada inson huquqlari bóyicha xalqaro huquqning asosiy tamoyillari, huquqiy asoslari va amaliy himoya mexanizmlarin keng yoritib beradi. Inson hquqlari sohasida asosiy xalqaro hujjatlar, jumladan, “Inson huquqlari xalqaro pakt (1966), “Iqtisodiy va madaniy huquqlar tóġrisida” xalqaro pakt (1966) kabi muhim xalaqaro shartnomalar yoritiladi. Maqolada inson huquqlari va erkinliklari himoyasin yanada kuchayttirish bóyicha xalqaro hamkorlikni rivojlantirish, huquqiy mexanizmlarin takomillashtirish va jamiyatda inson huquqlarin hurmat qilish madaniyatin oshirish kabi takliflar ilgari suriladi.