(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada gemopoez jarayoni va unga ta’sir etuvchi farmakologik vositalar haqida ma’lumot beriladi. Gemopoez – qon hujayralarining shakllanish jarayoni bo‘lib, turli fiziologik va patologik holatlarda o‘zgarishi mumkin. Ushbu jarayonga ta’sir etuvchi dorilar temir preparatlari, vitaminlar, o‘sish omillari va immunosupressorlari o‘z ichiga oladi. Maqolada ushbu vositalarning farmakologik xususiyatlari va qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi.