(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda madaniyat va sanʼat muassasalarining rivojlanishi va ularning jamiyat taraqqiyotiga ta’siri statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilinadi. Madaniyat va sanʼat sohasi mamlakatning maʼnaviy va iqtisodiy rivojlanishida muhim rol oʻynab, aholining madaniy ehtiyojlarini qondirish, milliy merosni saqlash va ijodiy salohiyatni rivojlantirishda beqiyos ahamiyat kasb etadi.