(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада Ўзбекистоннинг таълим тизимида инновацион ислоҳотларнинг ўрни ва аҳамияти ёритиб берилган. Мақолада таълимни ривожлантиришда амалга оширилаётган давлат сиёсати, хусусан, "Ўзбекистон2030" стратегияси доирасидаги ташаббуслар таҳлил қилинади. Олий таълим муассасаларининг рақобатбардошлигини ошириш, инновацион marketing стратегияларидан фойдаланиш, замонавий технологиялар ва услубларни жорий қилиш масалалари муҳокама етилади. Шунингдек, мақолада инновацияларнинг мамлакатнинг иқтисодий ривожланишига, юқори малакали кадрлар тайёрлашга қўшадиган ҳиссаси, шунингдек, инновацияларнинг иқтисодий ва илмий салоҳиятни мустаҳкамлашдаги роли ҳам ўрганилади.