(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada antibiotiklarning atrof-muhitga tushishi, ularning tuproq, suv va ekotizimlarga salbiy ta’siri tahlil qilinadi. Asosiy e’tibor kanalizatsiya tizimlari, chorvachilik va farmatsevtika sanoati orqali tabiatga tushayotgan antibiotik qoldiqlariga hamda ularning bakterial rezistentlikni kuchaytirishiga qaratilgan. Ekologik muammolarni kamaytirish uchun mavjud strategiyalar va muqobil yechimlar ham muhokama qilinadi.