(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola o‘zbek ma’rifatparvari va jadidchilik harakatining yirik namoyondasi Mahmudxo‘ja Behbudiyning ijtimoiy-siyosiy va davlat boshqaruviga oid qarashlarini tahlil qiladi. Behbudiyning ma’rifatparvarlik faoliyati bilan birga siyosiy islohotlar o‘tkazish, Turkistonni og‘ir siyosiy ahvoldan qutqarish yo‘lida qilgan mashaqqatlari, taraqqiyotga erishish uchun kadrlarni yetishtirish haqidagi fikrlari o‘rganiladi. Maqolada Behbudiyning jamiyatni isloh qilish, davlatni modernizatsiya qilish va milliy o‘zlikni anglashga qaratilgan g‘oyalari ochib beriladi. Maqola adib merosining XXI asrdagi ahamiyatini baholaydi hamda uning taraqqiyotga oid g‘oyalari O‘zbekistonning barqaror rivojlanish maqsadlariga erishish yo‘lida qanday qo‘llanilishi mumkinligini tadqiq qiladi.