(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Moddalarning agregat holatlari – bu moddaning fizik holati bo‘lib, u muayyan sharoitda molekulalararo o‘zaro ta’sir kuchiga bog‘liq holda uchraydi. Asosiy agregat holatlar: qattiq, suyuq va gazsimon holatlardir. Bundan tashqari, plazma va Bose Eynshteyn kondensati kabi holatlar ham mavjud. Har bir agregat holatning o‘ziga xos xususiyatlari, o‘tish jarayonlari va fizik-kimyoviy qonuniyatlari mavjud. Ushbu maqolada moddalarning agregat holatlari, ularning o‘zgarishi va amaliy ahamiyati haqida batafsil tahlil qilinadi.