(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola matematika fanini o’qitishida video darsliklar va onlayn resurslarning samaradorligini tahlil qiladi. Hozirgi kunda ta’lim jarayonida zamonaviy texnologiyalardan, xususan, video darsliklar va onlayn platformalardan faol foydalanish o’qituvchilar va o’quvchilar uchun yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Video darsliklar va interaktiv onlayn resurslar matematikani tushunish, o’rgatish va o’zlashtirish jarayonlarini samarali tarzda qo’llab-quvvatlaydi. Maqolada bu texnologiyalarni matematika darslarida qanday qo’llash mumkinligi, ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri va o’quvchilarni jalb etishda rolini o’rganishga bag’ishlangan. Shuningdek, masofaviy o’qish tizimlarining o’quv jarayoniga ta’siri va o’qitishning innovatsion usullari haqida ma’lumot berilgan.